ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε με τη μορφή τηλεδιάσκεψης η 3η  και τελευταία Διαβούλευση του ΣΒΑΚ του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Η συγκεκριμένη διαβούλευση είχε ως αντικείμενο την παρουσίαση των μέτρων του προσχεδίου του ΣΒΑΚ τα οποία έχουν διαμορφωθεί από την ομάδα έργου, στο δίκτυο εμπλεκομένων φορέων που έχει συγκροτηθεί.

Η φιλοσοφία σχεδιασμού των μέτρων βασίστηκε στα αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το Δήμο Ωραιοκάστρου για την ανάδειξη του ιδανικού σεναρίου κινητικότητας για την περιοχή αλλά και συνυπολογίζοντας και τα αποτελέσματα των προηγούμενων σταδίων και διαβουλεύσεων που πραγματοποιήθηκαν (1η: Διαβούλευση: Ανάλυση υφιστάμενης κατάστασης και εντοπισμός προβλημάτων, 2η Διαβούλευση: Διαμόρφωση σεναρίων και ιεράρχηση προτεραιοτήτων).

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ της ομάδας έργου και των φορέων που έδωσαν το παρόν (Ο.Α.Σ.Θ.,Ο.Σ.Ε.Θ., Πολιτιστικοί σύλλογοι, Υποδιεύθυνση Τροχαίας, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου) κατά τη διάρκεια της οποίας οι φορείς διατύπωσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, ως προς τα μέτρα που παρουσιάστηκαν.

Η ομάδα έργου τεκμηρίωσε περαιτέρω την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων μέτρων και απάντησε στις απορίες των φορέων και ζήτησε από τους φορείς να του αποστείλουν τις δικές τους απόψεις προκειμένου να συνυπολογιστούν στη διαδικασία σχεδιασμού των τελικών μέτρων.